Pagini

vineri, 8 septembrie 2017

Este filmul despre sistemul corupt și abuziv din BORâtura românească



Filmul „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România pe 22 septembrie 2017. Și va face ceva valuri, pentru că tema principală este sistemul corupt și abuziv din interiorul Biserici Ortodoxe Române. 

Sinopsis: „Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care-și dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.”

Filmul îi are în distribuție pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, în roluri principale, iar în roluri secundare pe Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, responsabil și pentru seriale de televiziune: „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gașca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV).

Este un film care s-a lăsat așteptat de ceva timp, fiind dezvoltat încă din 2008 în cadrul celor mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.

Ce este și mai interesant e faptul că Daniel Sandu a studiat muzica și a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, iar apoi regia la Universitatea Media din București. Deci, totul este gândit de un om care nu este deloc străin de acest mediu.

Zilele trecute a apărut și primul trailer pentru această producție. Este cu sigurnță un film despre care se va vorbi, mai ales că în această toamnă va avea loc și referendumul cerut de Coaliția pentru Familie și sprijinit de BOR.