Pagini

joi, 31 august 2017

Decizie BORâturii: este liber la spălat vineri dacă programăm mașina de spălat de joi



București – Sfântul Sinod al BORâturii a declarat marți că prin decizia unanimă a înalților homoierarhi s-a lămurit o controversă doctrinară veche de 20 de ani, poreclită in cercurile ecleziastice drept „controversa Zanussi” sau „mica schismă”.

Istoria a început în 1997 când Consiliul Ecumenic de Reconciliere Romano-Catolic-Ortodox a fost chemat în sesiune plenară pentru a răspunde întrebării producătorului de mașini de spălat Zanussi: „Se consideră programatul mașinii de spălat electrice cu temporizator mecanic sau digital spălare, în sensul poruncii lui isus hristos inventatul către spălătoresele de la râul Iordan? (Matei 27:5)”.

Consiliul a deliberat 18 ani fără rezultat. În cele din urmă Sfântul Sinod al BORâturii a decis să tranșeze problema astfel: „mașina de spălat se poate programa de joi pe vineri, considerându-se acțiunea umană specifică spălării consumată joi, iar astfel pravoslavnicul are ziua de vineri liberă pentru treburile domnului invizibil”.

Biserica Romano-Catolică a ajuns însă la concluzia că enoriașii nu au voie să lase mașina să meargă vineri, dar o pot programa de vineri pentru sâmbătă, zi care este sfântă numai la evrei.

În continuare nu se poate nici programa nici utiliza mașina de spălat duminică, ziua domnului invizibil, căci mașina de spălat abate gândul de la domnul care oricum se gândește numai la crime.




sursa cu ”adaptări”: cotidianzilnic.ro