Pagini

luni, 31 iulie 2017

Minune pe litoral. Un turist i-a arătat unei icoane nota la restaurant şi icoana a plâns



Şiroaie de lacrimi au curs din ochii unei icoane, căruia un turist din Jupiter i-a arătat din greşeală nota la restaurantul unde tocmai mâncase cu familia. Acesta scotea din buzunar nişte bani, să-i doneze bisericii ca să-l ajute dumnezeu să facă rost de nişte bani ca să aibă de tren, dar a scos şi nota care îl lăsase sărac. În acel moment lacrimile au ţâşnit din ochii icoanei ca din fântânile de la Universitate.

Preotul povesteşte: "Am intervenit cu o pompă şi am scos lacrimile din biserică, pentru că apa deja afectase pereţii. Turiştii trebuie să fie mai atenţi, pentru că icoanele sunt sensibile la suferinţă. A mai venit cineva, cu o chitanţă de întreţinere dintr-o lună de iarnă în Berceni. Au plâns şi picturile de pe tavan, că tocmai se mărise gigacaloria. Dacă aveţi facturi, bonuri, nu le arătaţi sfinţilor, că ei sunt miloşi. Arătaţi-le unui preot, că noi suntem educaţi de Patriarh să nu avem suflet", explică părintele Alexandru de la biserica din Neptun.

Suma de pe nota de plată nu a fost dezvăluită, dar se pare că turistul comandase şi desert, deci probabil era o notă consistentă. Preventiv, ochii icoanelor din bisericile de pe litoral au fost acoperiţi cu cearceafuri, pentru că jalea faţă de ce îndură turiştii ar risca să le deterioreze.



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro