Pagini

vineri, 19 februarie 2016

Atunci când adevărul E CRUD ȘI DOARE... și trebuie DISTRUS cu orice preț...!

Actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu, „vedetă” a emisiunilor ”Cenzurat” de la Look TV şi „Epic Show” de la Prima Tv, a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Amenda vine ca urmare a unei sesizări trimise în 2014 de către Asociația „PRO VITA” filiala București, asociaţie care s-a plâns CNCD că, într-un clip postat pe YouTube, Bogdan Bob Rădulescu „discriminează” şi „incită la ură pe criteriu de religie”.



Clipul menţionat în sesizare a fost postat în 9 iunie 2014 şi este un „one man show” al actorului Bogdan Bob Rădulescu, în care critică în termeni foarte duri Biserica Ortodoxă Română şi politicienii care au avut, la acea vreme, introducerea obligatorie a religiei în şcoli.

Aşa cum se arată şi în sesizarea asociaţiei „PRO VITA”, în clipul care durează aproximativ 5 minute, Bogdan Bob Rădulescu foloseşte expresii ca „mizerabila Biserică Ortodoxă Română”, „scârba de religie ortodoxă”, „gherţoii, mârlanii, pedofilii şi manipulatorii ce ţin orele de religie” şi „căcaţi în sutane”.

Clipul postat pe YouTube a ajuns viral, fiind vizualizat de peste 258.000 de ori şi distribuit pe reţealele de socializare de sute de persoane.

Consider că limbajul folosit constituie discriminare vădită și incitare la ură pe criteriu de religie împotriva unei categorii de persoane, respectiv a celor ce fac parte din Biserica Ortodoxă Română, preoţi şi credincioşi, dar şi a profesorilor de religie şi a elevilor care frecventează orele de religie ortodoxă. Mă consider (Asociaţia – n.red.) vizată direct de aceste afirmații defăimătoare, întrucât Biserica Ortodoxă este o comunitate de credință creștină și este alcătuită din toţi credincioşii: ierarhie, preoți, laici. Aceştia ÎMPREUNĂ formează „poporul lui Dumnezeu”, adică Biserica (cf. Art. 1 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române). Instituția specifică creștinismului este Biserica. Autoritatea doctrinală este Biblia, la care se adaugă, în ortodoxie și catolicism, tradiția Bisericii. De aceea, nu consider că autorul faptei se poate prevala de aceea că ar fi vizat prin afirmațiile sale doar ierarhia B.O.R., ci a avut în vedere specific incitarea la ură și discriminare contra creștinilor ortodocși. Apreciez că nesancționarea faptei sesizate este de natură să determine o atitudine nefirească, de discriminare și marginalizare în societate a cetățenilor creștini ortodocși și, mai grav, să se aducă atingere chiar stării de siguranță a lor, prin acte de violență contra persoanelor și locașurilor de cult”, se arată în sesizarea depusă la CNCD.

Reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării au confirmat pentru Vocea Transilvaniei că hotărârea a fost luată miercuri, iar în aceasta se specifică o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Bogdan Bob Rădulescu a declarat pentru Vocea Transilvaniei că așteaptă să primească decizia oficială și că o va contesta, cu siguranță. În stilul său caracteristic, a precizat că dacă CNCD l-a sancționat pentru că e frumos și talentat și pentru interpretarea demnă de mai mult decât un Oscar, atunci va fi nevoit să plătească sancțiunea, pentru că este vinovat de aceste lucruri.

Hotărârea urmează să fie redactată şi transmsisă atât asociaţiei care a depus sesizarea cât şi actorului Bogdan Bob Rădulescu.


sursa: voceatransilvaniei.ro