Pagini

luni, 7 decembrie 2015

Guvernul Tehnocăcat Cioloș dorește, totuși, întoarcerea României la Evul Mediu


Iată declarația lui Remus Cernea pe care a acordat-o pentru ziarul RING pe tema finanțării din bani publici (adică din banii noștri!!! și fără consimțământul nostru!!!) a construcțiilor de noi biserici:

"Această întoarcere a guvernului este lamentabilă, ruşinoasă. Probabil că premierul a primit numeroase telefoane, a fost asaltat de opinii profinanţare din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului”, a declarat, pentru RING, deputatul Remus Cernea.

"Discuţia dintre patriarh şi premier este foarte ciudată"
Mai mult decât atât, Remus Cernea consideră că discuţia telefonică dintre premierul Dacian Cioloş şi patriar-hoțul Trafalet încalcă Legea cultelor. "Discuţia dintre premier şi patriarh este foarte ciudată. O discuţie între prim-ministru şi un şef al unei Biserici, care se soldează cu alocare de fonduri pentru acea Biserică, mi se pare o încălcare a articolului 9 din Legea cultelor, care garantează separarea între Stat şi Biserică. Separarea ar trebui să însemne că autorităţile publice nu dau bani aşa, în mod discreţionar, când sunt rugate de un patriarh sau de un lider de cult”, susţine în continuare Remus Cernea.

"E un lucru profund imoral şi revoltător”
Principiul după care ar trebui să se ghideze finanţarea unor proiecte precum construirea Catedralei Mântuirii Neamului ar trebui, potrivit viziunii lui Remus Cernea, să fie unul corect pentru toţi contribuabilii.
"Eu susţin că trebuie să fie nişte principii de finanţare a cultelor pe baza direcţionării unei părţi din impozit de la fiecare credincios, pentru că altfel e o zonă imorală. Banii publici sunt colectaţi de la toţi cetăţenii, inclusiv de la cei care nu vor Catedrala Mântuirii. Faptul că sunt colectaţi de la toţi cetăţenii pentru proiecte de interes general, iar politicienii, cu sensibilităţile lor, cu interesele lor electorale sau de altă natură, iau aceşti bani şi îi dau în mod injust, în mod incorect, pentru proiecte, este un lucru profund imoral şi revoltător.
Ce e mai de preţ pentru politica din România? Viaţa unor oameni, necesităţile lor sociale, educaţia, cercetarea, sau construirea de proiecte megalomanice?"
, a declarat politicianul