Pagini

duminică, 13 septembrie 2015

Alarmă teroristă în Europa:
4.000 de jihadişti din Statul Islamic s-au strecurat printre refugiaţi


Un jihadist din organizaţia Statul islamic a povestit ziariştilor de la Sunday Express că peste 4.000 de terorişti au pătruns în Europa în calitate de refugiaţi şi sunt gata să acţioneze oricând, avertizează presa engleză.

De altfel, fluxul de imigranţi către Vest a fost reluat după ce Budapesta a decis să permită refugiaţilor să urce la bordul trenurilor către Viena.

Peste 350.000 de refugiaţi au ajuns anul acesta în Europa, lucru care a adus traficanţilor de oameni peste 7,5 milioane de euro.

Strategia acestora e simplă, se alătură fluxului de refugiaţi în porturile turceşti Izmir şi Mersin, de unde ajung pe coastele Italiei pe Marea Mediterană, apoi se îndreaptă către alte ţări europene, acolo unde aşteaptă ordinul de a lansa atentate.

Informaţiile au fost confirmate de călăuzele din Turcia şi vin după ce chiar şi premierul maghiar a tras un semnal de alarmă în privinţa teroriştilor ascunşi printre imigranţi.

„Există o legătură limpede între imigranţii clandestini care vin în Europa şi răspândirea terorismului. În mod interesant, acest lucru este evident în ţările anglo-saxone, dar alţii neagă. Este evident că nu putem filtra teroriştii ostili din această masă enormă”, a spus premierul ungar Viktor Orban.

Criza solicitanţilor de azil care a cuprins ţara vecină a făcut deja o victimă la nivel înalt, Hende Csaba, ministrul ungar al Apărării, demisionând din funcție, după o reuniune a Cabinetului de securitate națională pe tema imigrației.

Potrivit presei, demisia vine ca urmare a întârzierii în construire gardului anti-imigranţi de la graniţa cu Serbia.