Pagini

marți, 11 august 2015

Preotul vasluian care trafica etnobotanice, dorit înapoi: „Avea cea mai rupere tămâie!”



Dramă la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa! Vestea că preotul lor, vasluianul Gabriel Bucica, a fost arestat pentru trafic de etnobotanice a picat ca un fulger pentru enoriaşi. De 3 zile aceştia nu mai au stare. Sunt palizi, nevrotici şi se foiesc în jurul bisericii. Câţiva chiar s-au încăierat, încercând să aprindă resturile rămase în cădelniţă. Se vede că evenimentul i-a afectat grav.

“Simt că mi s-a întors lumea pe dos!” ne-a declarat Dorin Săftescu, băiat din cor, transpirând abundent şi scrâşnind din dinţi. “Sigur, dădea el tămâia cu 60 de lei gramul, dar era tămâie de calitate. De banii ăia vorbea cu dumnezeu toată familia, inclusiv câinele. După care îţi venea o poftă demenţială de mâncat colivă”.

“Aghiazma te tripa cel mai tare” ne-a mărturisit şi doamna Smaranda, creştină evlavioasă care vine la catedrală de mai bine de 50 de ani. “Ne adunam toate vecinele în cerc, pasam aghiazma în stânga, făceam cruce şi râdeam de ni se desfăcea baticul. Era pe pace toată experienţa. Acum am lua aghiazmă de la alt preot, dar dacă e ţeapă sau ne fură la cântar?”, a continuat ea.

Un cetăţean care a dorit să rămână anonim ne-a spus că dacă treaba nu se rezolvă într-un fel sau altul în curând, va devein ateu. “Fără o împărtăşanie, fără o anafură pe vitamină, pur şi simplu nu mai e caterincă la biserică. Iar muzica asta mă bagă complet în depresie” a concluzionat el, explicând că nu e singurul care se simte dezamăgit de BOR.

Sursa: audvoci.ro