Pagini

joi, 6 august 2015

Institutul Cantacuzino, salvat de la faliment! Va produce mir pentru Catedrala Neamului

Cunoscut, în trecut, pentru vaccinuri şi seruri, Institutul Cantacuzino ar putea renaşte! Guvernul a acceptat să-i acorde o sumă considerabilă de la buget, cu condiţia să producă de acum încolo mir pentru dotarea Catedralei Muirii Neamului.



Însoţit de un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, Patriarh(oț)ul Trafalet a verificat aseară prima mostră de mir românesc marca “Cantacuzino”, fiind plăcut impresionat de calităţile acestuia. “Spre deosebire de vaccinuri şi medicamente, mirul făcut aici respectă toate normele europene. Ar fi chiar păcat să avem o catedrală atât de frumoasă şi să importăm mirul şi tămâia din Israel.”

Pentru fabricarea mirului, biochimiştii şi laboranţii de la Cantacuzino vor beneficia de training şi know-how din partea Bisericii, contra unui tarif modic, iar fosta linie de producţie a vaccinului antigripal va fi modificată pentru a permite sfinţirea unui volum de peste 300 de litri de untdelemn pe săptămână.

“Mir românesc? De la Cantacuzino? E o veste excelentă! Starea de sănătate a populaţiei se va îmbunătăţi considerabil, iar companiile farmaceutice vor fi obligate să reducă preţul la mir ca să poată concura cu ai noştri!”, a comentat un enoriaş.

sursa: timesnewroman.ro