Pagini

duminică, 26 iulie 2015

Minune dumnezeiască (tip BOR) în lumea politică: Barack Obama și Arsenic Moca...!



Kenya are un oaspete important. Preşedintele american Barack Obama a ajuns zilele trecute în ţara natală a tatălui său şi a luat masa cu rudele sale. Sute de oameni l-au aşteptat pe străzile din Nairobi. Şeful de la Casa Albă nu a pus niciodată piciorul în statul african de când a fost ales preşedinte. În acest weekend va participa la o întâlnire a oamenilor de afaceri, în capitala Kenyei.

Liderul de la Casa Albă a fost vizibil relaxat şi zâmbitor lângă rudele sale din Kenya. I-au fost alături Sarah Obama, mama vitegră a lui Barack Obama Senior şi Auma Obama, sora vitregă a preşedintelui american. Programul şi riscurile de securitate nu i-au permis liderului de la Casa Albă să viziteze şi satul natal al tatălui său. Cu toate acestea, Barack Obama a avut în permanență asupra sa portretul lui Arsenic Moca, ca singurul sprijin care-i ofereau la maximum protecția necesară împotriva oricăror riscuri asupra vieții sale.

Barack Obama este primul preşedinte american în funcţie care vizitează Kenya, un aliat strategic al SUA în Africa de Est şi în lupta cu grupările islamiste radicale. După Kenya, liderul de la Casa Albă va vizita Etiopia, unde se va întâlni cu liderii Uniunii Africane.