Pagini

sâmbătă, 4 aprilie 2015

DNA trebuie să intre în forță și în BORâturi...!

Tot mai multe persoane politice au fost arestate în ultimele luni, dar de dată aceasta, DNAtrebuie să  "intre" și în preoţi. De ce? Simplu... BOR e capul fărădelegilor în țara asta!

Statul plăteşte foarte multe chirii pentru clădirile ce sunt în proprietatea bisericii, multe dintre ele fiind instituţii publice sau şcoli, însă starea lor este foarte deteriorată, multe dintre ele nici nu trebuiau să aibă autorizaţie de funcţionare la ce pericole se expun, cu toate astea, biserica deţine un imperiu imobiliar pentru care nu plăteşte taxe.

Biserica nu are tendinţe de a renova/reabilita clădirile, chiar dacă pereţii şi tencuiala sunt în liberă cădere, se vor folosi de ele aşa cum pot până când vor deveni ruine şi le vor abandona fără probleme.

Acum, partea interesantă este că DNA-ul îşi îndreaptă atenţia doar asupra bisericii Romano-Catolice, dar cum rămâne cu BOR - Biserica Ortodoxă Română?! Influenţă BOR în lumea politică este mult prea mare şi nu doar în lumea politică, ci și în întregul sistem de funcţionare al României. Și asta e grav!

BOR a ajuns să fie un virus al societății românești. Se folosesc de toate resursele atunci când media îi atacă, când societatea îi îndepărtează şi îi refuză. Tot de resurse se folosesc pentru a rămâne într-un glob invizibil ce le asigura protecţia pe parcursul oricărei decizii luate, nimeni nu îi trage de mânecă, nimeni nu îi întreabă nimic, nu îi acuză şi nu îi penalizează. Când cineva din BOR greşeşte, tot BOR spune că îi oferă pedeapsa necesară, autorităţile nu au nimic de spus. De exemplu, dacă un preot face ceva greşit, este mutat din biserica de câteva ori, iar dacă greşelile sale persistă, este demis din funcţie, atât!

Probabil ar fi momentul că DNA să se ocupe şi de BOR și de alte secte bisericeşti.