Pagini

luni, 30 martie 2015

Cine îi arestează pe Jegoși care iau ”dreptul” de Paște, de Crăciun, de înmormântări...

Cristian Tudor Popescu a declarat, în contextul reţinerilor şi arestări care au loc în România în ultima perioadă pentru dare şi luare de mită, că nu vom vedea niciodată o lecţie despre şpagă la ora de religie, afirmând că și banii pe care preoții îi iau la diferite evenimente se numesc tot bani negri.

"Cine îi arestează pe sfinţii părinţi care iau dreptul de Paşti, de Crăciun, botezuri şi înmormântări? Toţi ăia sunt bani negri şi nu sunt puţini deloc, au plicul lor. Acolo chiar nu se va duce DNA-ul. Este foarte greu să convingi omul să nu dea părintelui după ce a dat cu pămătuful prin casă, să nu bage plicul, să nu îi mai dea şi nişte produse, pentru că Dumnezeu nu se hrăneşte cu roua de pe flori", a spus CTP pentru Gândul.

"Banii ăia şi bucata aia de miel cea mai bună sau ciolanul de porc care i se dă sfântului părinte preot care vine să sfinţească, ăla nu este pentru el. El nu mănâncă, de fapt, cu gura lui mănâncă Sfântul Duh. Pentru Sfântul Duh sunt banii ăia, pentru biserica nevăzută. Nu cred că vedem foarte curând un preot luat pentru şpagă în România. Să dea Dumnezeu să greşesc", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Totodată, acesta a criticat punerea în scenă la o şcoală cu profil religios din Constanţa a unei scenete cu decapitarea Brâncovenilor, la care actori au fost nişte elevi cu vârste de sub 14 ani, iar printre vorbitori s-a aflat şi un preot.
(Detalii AICI)