Pagini

marți, 21 octombrie 2014

Mesaj către dumnezeul tău...!


Rob Greenfield este activist de mediu, antreprenor, aventurier şi călător in jurul lumii, dar şi scriitor inspiraţional si speaker, fondator al Grupului Greenfield. Acesta se declară ateu şi a scris o scrisoare în care a explicat convingerile sale. Acesta se declară ateu şi a publicat pe blogul său o scrisoare în care a explicat convingerile sale.
Scrisoarea este intitulată Dacă Dumnezeul tău spune că el este singura cale spre Rai transmite-i acest mesaj.


„Sunt un om bun. Sunt bun faţă de semenii mei oameni. Sunt bun cu toate animalele şi creaturile. Sunt bun cu pământul. Sunt bun cu mine însumi. Sunt bun de dragul de a fi bun. Nu pentru o religie anume. Nu pentru vreun guvern anume. Nu pentru vreun grup anume sau club. Sunt bun deoarece vreau să răspândesc fericire şi sănătate pe acest pământ. Însă conform religiei creştine, o să ajung să ard în iad pentru eternitate. Conform islamului, această viaţă pe care o trăiesc nu îmi asigură nici măcar un colţisor în paradisul sau. Conform multor religii, procedez greşit. Nu pentru că aş fi făcut de fapt ceva a€greşit, ci pentru că nu fac binele meu în numele Dumnezeului lor. 
  
Conform regulilor după care funcţionează 50% din această lume, felul meu pur de a trăi şi viaţa mea bună nu sunt a€œcceptate deoarece nu sunt pentru Dumnezeu. Există 2 miliarde de creştini ce alcătuiesc 30% din populaţia lumii. Conform acestora, celelalte 5 miliarde de oameni de pe pământ vor arde în iad pentru eternitate. Nu din cauza acţiunilor lor reale sau a cuvintelor, ci pur şi simplu fiindcă nu cred în acest Dumnezeu special pe care ei l-au ales că fiind Dumnezeul potrivit. 
  
Nu există nicio logică şi niciun sens că una dintre aceste religii să aibă dreptate în detrimentul uneia din cele 4.000 de alte religii care există pe acest pământ. Dacă una din ele are dreptate la urma urmei şi Dumnezeul sfânt la care se roagă nu m-ar acceptă pentru simplul fapt că nu cred în el, atunci spun că nu merit să fiu în raiul tău. Raiul tău este iadul meu. Şi tu eşti la fel de corupt că cele mai corupte sisteme politice şi corporaţii gigant ce sug în mod curent viaţa din miliarde de fiinţe umane. 
  
Bunătatea mea este pentru fiecare organism care trăieşte, respiră, transpiră, mănâncă, clipeşte, creşte pe această planetă. Este pentru toţi şi tot. Însă nu este pentru un Dumnezeu, nu este pentru o religie. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru propriile vieţi. Este timpul să progresăm şi să-i îmbrăţişăm pe camarazii noştri oameni, este timpul să îmbrăţişăm animalele şi pământul pe care îl numim acasă. Este timpul să acceptăm că toate fiinţele sunt egale. Este timpul să începem să iubim şi să ne oprim din a urî. Este timpul să trăim pentru viaţa pe care o avem acum, nu pentru o lume de vis despre care ţi-au spus părinţii tăi, o carte, un tip pe un piedestal. Este timpul să faci din timpul tău pe pământ cel mai bun timp dintotdeauna deoarece poate fi singurul timp pe care îl ai. 
  
Cu sinceritate, 
  
O fiinţă umană trăind pentru o lume mai bună".
  
Rob Greenfield este activist de mediu, antreprenor, aventurier şi călător în  jurul lumii, dar şi scriitor inspirational şi speaker, fondator al Grupului Greenfield